tisdag 10 december 2013

Lussebak

I söndags var det dags att baka lussekatter. Tradition för oss att göra en vecka innan lucia:). Majken var också med på baket men hon tyckte mest det var roligt att blanda till degen och kasta mjöl. Inte forma bullar eller något sånt...nej det fick vi göra:). Majken älskar julen! Ska tända alla stjärnor, älskar julmusik och ropar Tonte hela tiden. Turligt nog kom farbror Nonne med en alldeles egen tomte till Majken. Den hänger med överallt! Däremot den dansande tomten med ljud är hon rädd för. Den fick åka in garderoben. Så fort hon ser den så säger hon: Nej, nej, INTE!! Blir intressant på julafton med en stoooor talande tomte...

På em körde vi inåt staden för adventsmys hos Johanna och Henke. Bjöds på väldigt goda godsaker!! Mysigt och trevligt:). Martin och jag fick chans till att springa upp på stan för köpa ett par jeans till mannen i familjen. Det gäller att vara effektiva!

I måndags blev det jobb och förskola. Jag hade en lång dag på jobbet som avslutades med julmat med alla kollegor:). När jag kom hem hade Majkens snoriga näsa blivit sämre och givetvis så blossar den där förkylningsastman upp. Tre timmars sömn natten till tisdagen och en väldigt hängig tjej...

Sjukstuga hela tisdagen. Efter några timmar var Majken så andfådd och tungandad så vi fick ta en vända till barnavdelningen. Inhalera och kolla syresättning. Lyckligtvis fick vi åka hem igen. Inte roligt att se sin älskade unge så sjuk:/. 


I söndags var det andra advent och tomten hade lämnat paket i Majkens strumpa. Ett sött pennskrin till sina färgpennor:). 


Just nu är denna film favorit i vårt hus. Tomtemaskinen med Pettson och Findus. Denna gick 1993. 20 år sen!! Jag gillade den då och jag gillar den nu:). Vi sitter alla tre och skrattar åt katten Findus! Tack mamma som överraskade med denna film.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar